sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Suppilovahvero/sipulipiirakka

Vieraita tulossa eikä mitään tarjottavaa, pakastin täynnä sieniä, säilyketölkit täynnä sieniä ja kaapin hyllyllä paperipusseja täynnä sieniä, ei muuta kuin piirakkaa suunnittelemaan. Mitäs löytyy jääkaapista ruokakermaa, emmental juustoraastetta, Greme bonjour ruohosipulia, Auramuruakin löytyy niin ja yrttejäkin löytyy ainakin tuoretta ruohosipulia ja persiljaa. Muutama kananmuna, hmm.. eiköhän niistä jo jotakin saa.
Kuivattuja suppilovahveroita veteen hetkeksi vetäytymään.

Pohja

150 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl emmental juustoraastetta
3 rkl vettä
" Nypi" kuivat aineet sekaisin voihin ja lisää vesi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 225 asteessa n. 10 min. Tee sillä aikaa täyte.

Täyte
Suppilovahveroita
2 isoa sipulia
1 prk ( 3,3 dl) ruokakermaa
1 rasia Greme Bonjour ruohosipulia
1 muna
pieni nippu ruohosipulia
nippu persiljaa
½ pussia juustoraastetta
n. ½ dl auramurua
suolaa
mustapippuria
rakuunaa

Paista liotettuja sieniä pannulla voissa lisää puolitetut sipulirenkaat ja hauduta läpikuultaviksi, lisää ruokakerma ja Bonjour, sekoita tasaiseksi . Lisää hienonnetut yrtit, mausteet ja lopuksi muna ja juustot
Kaada täyte esikypsennetylle piirakkapohjalle ja jatka kypsentämistä kunnes täyte hyytyy ja saa väriä noin 10 -15 min


Täytyy sanoa, että oli todella hyvää. Tuntuu. että parhaiten kaikki onnistuu kun ei ole mitään ohjeita vain hyppysellinen sitä ja toinen tätä, sitä mitä kaapeista löytyy. Plussaa minun puolellani oli, että tiesin vieraideni pitävän sekä sienistä, että sipulista.

1 kommentti: