TAATELIKAKKU
Joulu lähestyy ja monelle taatelikakku kuuluu joulupöytään, mutta minusta se sopii kahvipöytään muulloinkin, kuvassa oleva kakku on on tilattu hautajaisiin.
Kakun ohje on helppo ja siitä tulee todella iso kakku n 1½ - 2 l vuokaan. Tämä on ohje, jolla en ole vielä saanut taatelikakkua epäonnistumaan.
1½ dl vettä
1 pkt taatelia
200 g voita
2 munaa
vajaa 3 dl sokeria
½ dl kermaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Paloittele taateli ja kiehauta ne kattilassa vedessä. lisää voi kuumaan vesi/taateliseokseen sulamaan sekä munat, sokeri, kerma ja jauhot joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita varovasti taikinaksi, kaada voideltuun korppujauhotettuun vuokaan, kypsennä 175 asteessa noin tunti. ripottele sihdin läpi tarjolle laitettaessa hieman tomusokeria koristeeksi, antamaan lumen tuntua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti