2 dl tuoppimallasta
3dl kiehuvaa vettä
1 l rasvatonta piimää
1 rkl suolaa
2 pientä pakettia hiivaa
2 dl siirappia
( 2 tl kuminoita, fenkolia ja anista)
1 kg ruisjauhoja
vehnäjauhoja niin paljon, että taikinasta tulee kiinteää
Kaada kiehuva vesi maltaiden päälle leivontakulhoon ja anna vetäytyä noin ½ tuntia, kaada päälle lämmitetty piimä jonka joukkoon on sekoitettu hyvin hiiva. Lisää suola , siirappi ja halutessasi mausteet. Sekoita joukkoon ruisjauhot ja vaivaa sen jälkeen joukkoon pienissä erissä vehnäjauhoja niin paljon, että taikinasta tulee kiinteää. Alusta taikinasta limppuja (4-5 kpl koosta riippuen), pistele limput repeämisen välttämiseksi ja anna kohota liinan alla, voitele kananmunalla ja kypsennä 200 asteessa puolituntia. Kypsyyttä voit kokeilla naputtamalla limpun pohjaa jos kuulostaa ns "ontolta" ovat limput kypsiä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti