sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Piimämunkit

Vappu, sima ja munkit kuuluvat yhteen, mielestäni parhaita ovat piimämunkit ja ilman kananmunia niistä tulee kuohkeita ja pehmeitä. yritin tehdä tällä kertaa pieniä suupaloja kun ylensä tekemäni eivät tahdo kattilaan mahtua. Osasta tein pyöreitä ja osasta reikämunkkeja, tällä kertaa jopa onnistuin tekemään haluamani kokoisia. Annoksesta tulee n, 80 kpl


1 l rasvatonta piimää
2 dl sokeria
75 g hiivaa ( vajaat kaksi pakettia)
1 pss kardemummaa
vajaa 1 rkl suolaa
200 g voita sulatettuna
n. 1800 g vehnäjauhoja

Paistamiseen ruokaöljyä

Lämmitä piimä, lisää siihen sokeri, hiiva, suola ja kardemumma, sekoita joukkoon jauhoja vähin erin ja vaivaa taikinaa, kun taikina melko kiinteää lisää voisula , lisää vielä jauhoja pienissä erissä niin paljon, että taikinasta tulee leivottavaa. Anna taikinan nousta hetken liinan alla ja leivo pikkupullia nousemaan. Pullien noustua kuumenna ruokaöljy ja paista pullat siinä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Reikä munkkeihin tehdään sormin kieputtamalla ennen kypsentämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti