sunnuntai 1. toukokuuta 2011

PÄÄSIÄISEN KEVYT PASHA

Nyt piti löytää pääsiäiseksi jotakin kevyttä hyvää ja Loma-helmeen oli vieraita tulossa. Päätin yrittää Pashaa kevyemmällä versiolla ja ihan hyvää tuo oli. Tosin on melkoisen täyttävää niin ettei sitä paljoa pysty syömään. Loput toin vielä kotiin ja siitä riitti vielä työpaikallekkin työkaverille. Kuljetuksessa hiukan ulkonäkö kärsi, kuten kuvassa näkyy.


Ohje on noin 8 annosta, mutta kyllä siitä saa huomattavasti useampi. Kahdeksalla jaettu kalorit niin tulee 248kcal / annos

50 g voita
100g appelsiinituorejuustoa
400g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 keltuaista
2dl kevytvispikermaa (20%)
2 tl vaniljasokeria
½ dl mantelirouhetta
3 rkl appelsiinimarmeladia
1 dl kuivattuja karpaloita
Koristeluun 1dl helmäpaloja

Sulata rasva ja seikoita rahkaan, sekoita joukkoon myös tuorejuusto. Vatkaa puolet sokerista ja keltuaiset vaahdoksi, sekoita rahkaseokseen. Vatkaa kerma lopun sokerin kanssa vaahdoksi ja sekoita rahkaseokseen. Lisää mantelirouhe, appelsiinimarmeladi ja kuivatut karpalot. Sitruunamehulla saat lisättyä pashaan raikkautta jos haluat (1-2 tl). Vuoraa pashamuotti ( Kukkaruukkukin käy, itse tein siivilässä) kostutetulla sideharsolla, tai käytä kahvisuodatinta ja suodatinpussia. Kaada pasha muottiin, laita kevyt paino päälle ja anna valua seuraavaan päivään. Koristele hedelmillä ja tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti