perjantai 3. kesäkuuta 2011

Kesäinen Lomahelmi

Niin se kevät on vaihtunut kesään ja Lomahelmikin on muuttanut asunsa kukkaloistoon, syreenit kukkivat samoin angervot, vuorenkilvet, särjetyt sydämet ym.
Sydämen muotoisessa kukkapenkissä kukkivat useat perennat.


Helmen portailta kuvattu pihaa päämökkiä kohti ja aittarakennusta


Auringon ottoa laiturilla kauniissa säässä kesäkuun alkupäivänä

 Lähdepohjaisen lammen vesi on puhdasta, kirkasta ja vielä melkoisen kylmää ,mutta uitu on

 Vesi on niin kirkasta ja puhdasta, että pohja näkyy.

Nurmikon leikkuuta riittää, ensimmäisellä leikkauskerralla aikaa meni pari päivää kun joka kiven paikkaa ei vielä tiedetty, ja niitähän riittää pihapiirissä. Nyt toisen kerran leikattiinkin kahdessa erässä, meni yksi ilta ja toisen päivän aamupäivä. Kunhan saamme vielä toisen päällä istuttavan leikkurin niin työ alkaa sujua.


ja nurmikko jatkuu kodan ympärillä

Kuva kodan takaa

Leikkitalo/ vierasmajakin on jo saanut vihreyttä ympärilleen.

Huvimaja lammen toisella puolella


Saunaprojekti alkaa olla lopuillaan. Vanhat lauteet saivat väistyä uusien tieltä ja katto sai valaistuksekseen tähtitaivaan otavan malliin ja uuden paneelin


Hienoa kun on suvussa kädentaitoisia nuoria miehiä, Paremman puoliskoni poika valmisti uudet lauteet ja asensi paikoilleen poikani kanssa, yksi pitkä päivä siihen meni.

Hienoa jälkea saivat aikaan, lauteiden kulmasta puuttuu vielä selkänoja jota suunniteltiin lauteita kootessa, nojan päälle tulee vielä taso, jolle voi laskea juomansa. Lauteiden etupäässä onkin jo juomalle oma taso.

Kaiken kruunaa saunaan tullut tähtitaivas. Kirkkain tähti kiukaan päällä, seuraavat lauteiden etuosassa valaisten lauteiden jalkatilaa, yksi lampuista askelman kohdalla ja viimeinen pesupaikan kohdalla.Kuva otettu niin, että otava on ylösalaisin, koska toisesta suunnasta kiukaan valoa ei olisi saanut kuvaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti