lauantai 19. helmikuuta 2011

VADELMAINEN SUKLAAPIIRAKKA






Täyteläisen makuinen ja suklainen, vadelmat tuovat raikkautta makuun. Sopii nautittavaksi vaikka jäätelön tai vaniljakastikkeen kera, mutta herkullista myös sellaisenaan.

200 g taloussuklaata
125 g mantelirouhetta tai hasselpähkinää
200 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
1pss (200g) pakastevadelmia

Leikkaa suklaa ja pähkinät pieneksi. Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää voisulaa vuorotellen kuiva-aineiden kanssa. Levitä taikina uunipannulle ja ripottele päälle suklaapalat, mantelirouhe tai pähkinät sekä jäiset vadelmat. Kypsennä 200 asteessa n. 30 min. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti