Tässä juuri vietimme Runebergin päivää ja siihenhän kuuluvat herkulliset tortut. Nyt piti kehittää ne gluneenittomina, koska yhdellä vieraistani on keliakia. Helppo ja nopea ohje ja todella herkullisia ja mureita vaikka itse sanonkin, mikä parasta ohje käy kaikille Samalla ohjeella voi tehdä myös tavallisia torttuja kun käyttää vehnäjauhoja.
Annoksesta tulee uunipellillinen, jos teet muffinssivuokiin jätä reilusti nousemisvaraa
Guluteenittomat Ruunebergintortut
300 g voita
200 g sokeria
2 munaa
100 g mantelilastuja, käsin murskattuna
2 rkl mantelirouhetta
300 g gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
½ dl amarettoa tai manteliesanssia
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi, lisää munat yksitellen ja kuiva-aineet. Jaa taikina vuokiin pellille ja paista uunissa 200 asteessa n. 20 min. Jäähdytä. Halutessasi kostuta amaretto/sokerivesi seoksella niin, että kastat pullasutin seokseen ja muutaman kerran sivelet leivoksen pintaa. Lopuksi laita keskelle leivosta nokare vadelmahilloa ja pursota hillon ympärille sokerivesikuorrutusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti