torstai 9. toukokuuta 2013

Kakkujen koristelukurssi

Järjestin eilen kakkujen "koristelukurssi" illan,  jokainen osallistuja toi oman täytetyn kakun jota sitten työstimme, osa teki kuitenkin vain koristeita ja osa oli katseluoppilaana. Ensimmäinen kommentti naisilta oli:" Tarvitaanko näin paljon tavaraa kakkujen koristamiseen", kieltämättä tavaraa oli kun kaikki tarvikkeeni otin mukaan.Kuvassa osa "kurssilaisista tutustumassa sokerimassaruusujen tekoon.Kurssilaisten mielestä ruusuja oli vaikeampi tehdä  kuin alunperin luulivat, sokerimassan totesivat liian veteläksi käsitellä, jokainen kuitenkin sai ruusun jos toisenkin syntymään. Sokerimassasta ruusut tulivat kuitenkin kauniimpia kuin marsipaanista.


 Lähes kaikille kurssilaisille erillaiset massat olivat uusia kokemuksia kakkujen päällystämisessä, niinpä kävimme läpi erillaisia menetelmiä ja huomioon otettavia asioita massojen käsittelyssä.
Jokainen kurssilainen on tehnyt perinteisiä kermakakkuja, mutta niidenkin kuorruttamiseen ja koristeluun annoin uusia vinkkejä. Suosikiksi nousi koritekniikka pursotus ja tyllia laitettiin heille tilaukseen samoin ruusunterälehti muotteja, suosiota sai myös hopea spray ja erilaiset tomuvärit' Valmiita kakkuja kurssilta, Valkoiset sokerimassat värjäsimme pastavärein. Keltaisen/oranssi kakku on ihana, kurssilainen keksi jättää värin sekoittamisen epätasaiseksi ja niin pinnasta tuli todella kaunis.Yhden kurssilaisen elämässään ensimmäinen sokerimassalla tekemä kakku ja mielestäni todella kaunis ja keväisen värinen, myös ruusut onnistuneet hyvin.

Osa kurssilaisista, kaikki eivät halunneet kuvaan ja joku jäi vielä kameran taaksekkin. Toivottavasti jokainen heistä sai jotakin vinkkiä kakkujen valmistukseenEi kommentteja:

Lähetä kommentti