keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Lihapiirakka


Perheemme herkkua on omatekemä lihapiirakka


4 dl  Perunamuussia mummonmuusi jauheesta
200 g pehmeää voita
6 dl hienoja vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


Perunamuusiin nypitään jauhot joihin leivinjauhe sekoitettu sekä pehmeä voi. Taikinan annetaan hetken olla kylmässä ja jaetaan kahteen osaan.



 Valmistetaan täyte:

800 g ruskistettua jauhelihaa
6 dl keitettyä riisiä ( keitän itse mikrossa, jolloin valmistuu nopeammin)
2 isoa sipulia hienonnettuna
1 rasia valkosipulituorejuustoa (esim. Bonjour)
1 rasia yrttituorejuustoa
valkopippuria
2 dl kermaa

Ruskista jauheliha sekä sipuli ja mausta, lisää joukkoon keitetty riisi. Anna jäähtyä hieman, lisää joukkoon juustot ja kerma.



 

Taikinat kaulitaan suoraan leivinpaperille ja toinen nostetaan pellille.

Levitä täyte pellillä olevalle taikanapohjalle käännä taikinan reunat ylöspäin ettei täyte valu kypsennyksen aikana ja nosta toinen taikinalevy leivinpaperin avulla päälle


Painele esim. haarukalla piirakan reunat hyvin kiinni toisiinsa ja pistele pinta ettei piirakka repeä kypsennyksen aikana. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä 200 asteessa noin 45 min, uunista riippuen.

3 kommenttia:

  1. Hei:) Oletko tehnyt muusin valmiiksi vai käytätkö muusijauhoa sellaisenaan?
    Taitaa olla lauantain sauna-illan herkkua tänä viikonloppuna :)

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt muusin valmiiksi tai jos on ollut aitoa muusia olen laittanut sitä 😊

    VastaaPoista