keskiviikko 2. tammikuuta 2013

KINUSKI/SUKLAA NELIÖT



Häihini leivoin näitä makeita, mutta hyviä herkkupaloja





300 g voita sulatettuna
13,5 dl kaurahiutaleita
9 rkl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
9 rkl siirappia
ina kanelia n 1 tl

Sekoita kaikki aineet keskenään, levitä uunipellille tasaiseksi kerrokseksi ja painele tiiviiksi. Kypsennä 175 asteessa n 15 min. ÄLÄ päästä kuivumaan liian kauaa uunissa, muuten tulee niin kovaa ettei saa leikattua kauniita paloja. Paloittele valmiiksi uunipellillä lämpimänä ennen kuorruttamista.

kuorrute:
300g maitosuklaata
3 dl kermaa
3 dl fariinisokeria
1 rkl voita

Sulata suklaa ja levitä piirakan päälle, anna jähmettyä viileässä, Keitä kinuski kermasta ja fariinisokerista ja lisää loppuvaiheessa siihen voi. Kaada hieman jäähtynyt kinuski nauhana tasaisesti ja nokeasti suklaan päälle ja levitä niin  ettei suklaa sekoaisi kinuskiin, ripottele pinnalle mantelirouhetta, itse laitoin näihin myös hopean värisiä nompparelleja , hopea kun oli yksi juhliemme teemaväreistä
Yhdestä pellillisestä saa noin 50 pientä herkkupalaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti