lauantai 27. lokakuuta 2012

Porkkana-ananaspiirakka

Syksyn mehukkaista porkkanoista mehevää kakkua

Pohja:
5 munaa
4 dl sokeria
7 dl porkkanaraastetta
200 g voita sulatettuna
6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tölkki (225g) ananasmurskaa

Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää porkkanaraaste ja ananasmurska sekä voisula vuoroin jauhoseoksen kanssa. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle, kypsennä 180 asteessa n 35 min. Valmista kuorrute ja levitä jäähtyneen piirakan päälle.

Kuorrute:

3/4 pakettia  maustamatonta koskenlaskija sulatejuustoa
½ rasiaa appelsiini Viola tuorejuustoa
3,5 dl tomusokeria
50 g voisulaa

Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. levitä piirakan päälle

Piirakka on parhaimmillaan valmistuksesta seuraavana päivänä.


1 kommentti: