torstai 5. heinäkuuta 2012

Marenkileivokset

Juhannus oli ja meni. Jotakin helppoa piti tarjoiltavaksi tehdä ja niinpä tein jo etukäteen marenkeja ja kun vieraat tulivat oli ne helppo nopeasti valmistaa ja ovat todella hyviä.


Marengit
3 kananmunan valkuaista
3 dl sokeria
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja pursota vaahto muffinivuokiin, aloittaen pursotuksen reunoilta jolloin keskeltä marenki jää ontoksi. kypsennä 125 asteessa n 1 tunti
Anna marenkien jäähtyä, valmista niitä jo etukäteen ja säilytä ne kuivassa ja ilmatiiviissä purkissa.
leikkaa marengeista "hattu" pois ja täytä marengit vaniljavispigreemillä ja marjoilla, Koristele vielä vaikka sitruunamelissan lehdillä.

Helppoa ja hyvää, sopii nyt mansikka-aikaan.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania herkkuja olet tehnyt !
    Kun pohjat ovat valmiina niin soveltuu yllätysvieraillekin :D !

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea! Ja varmasti hyviä. Täytevaihtoehdot on loputtomat ihanille marengeille.

    VastaaPoista