perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kotoakin muutama kuva kesän kukista

Isäni äidiltä aikoinaan noin 25 vuotta sitten saamani neilikka  on moneen kertaan lähtenyt mukaani asuntoa vaihtaessani, pikaisen laskutoimituksen mukaan neilikka kukkii nyt neljännessä pihassani ja varmasti ensi kesänä sitä kukkii alku myös lomahelmessämme jonne pienen alun aion nyt syksyllä istuttaa, neilikka on kuvassa etualalla vaaleanpunaisella kukkiva kasvi.
Kukkamaan taka-alalla kasvuaan ja kukintaansa aloittaa kärhö, aivan ihanat kukat. Nyt odotan milloin alkaa kukkia tumma liila kärhö, joka on myöhäisempi lajike.
Lomahelmestä toin puolestaan tämän keltaisen kaunottaren alun kotini kukkamaahan, kukan nimeä en tiedä.

Korkeimpia tämän kukkamaan kasveja ovat irikset, oikeammalta nimeltä siperiankurjenmiekka ja tämä kukka oli kyllä valtava, kooltaan kuin lautanen.


 Kukkamaassa kukkivat myös kaksi ruusua

Toisessa kukkamaassa kukkii myös kaksi neilikkalajiketta( etualalla) vasemmalla nupulla olevat päivänliljat, keskellä keijunkukat ja harjaneilikka. Taustalla kukkivat jalokurjenpolvi aivan valtavana pensaana, sen etupuolella näkyy huonosti nupuillaan oleva syyskaunosilmä.
Lähikuvassa jalokurjenpolvi
Komia neilikka rivi
Piharuukuissa kasvavat mustasilmäsusassa ja luultavasti lintujen tuomasta  siemenestä alkanut mustaviinimarja joka on kasvanut jo kolmevuotta samassa ruukussa tuottaen marjoja, nyt syksyllä varmaan pitää istuttaa pensas jo maahan. alkaa olla niin suuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti