lauantai 15. lokakuuta 2011

Huopanen lankana

Ajattelin tehdä patalappuja huopanen langasta . Neuloin seiskan puikoilla ja kuinka ollakkaan taas liian pienillä puikoilla ja liian tiivistä, koska ohjeen mukaan pestessäni kutistui aivan liikaa ja tuli liian jäykkiä. Mikä huvittavinta, taas ajattelin jotakin fiksua ja tein reunoja kiertamään kehyksen aina oikein neulomalla, suuret suunnitelmat oli, että siihen keskelle tulee neulahuovutuksena kuvia.pyykkikoneesta kun huopaseni nostin, ei jälkeäkään mistään reunakuvioista

Tässä näkee vielä kehyksen reunassa

Huovutetuissa ei sitten enää kehystä näe ja kokoon on melkoisesti mennyt. Pieni sydän etualalla on neulahuovutettu piparimuottia apuna käyttäen, ensin on neulattu villaa kerros, sitten lisätty hopeanarua lenkiksi villan päälle ja sen päälle jälleen neulattu villaa niin että  lenkki jäi sydämen sisään. kivoja pieniä joululahjoja vaikka ystäville tai joulukuuseen laitettavaksi.
Styroksikartion päälle neulasin villaa ja hopeanarua, latvaan liimattu tähti.


Patalappuihin vapaalla kädellä ilman mallia neulattu kuvia. Erisävyiset villat antavat elävyyttä kuvioihin


Yritys tämäkin. Korttiaihioon liimattu huopakangas ja siihen yritetty neulahuovuttaa kuvio kiinni, jotenkin se onnistui

1 kommentti:

  1. Olisin voinut kertoa että noin siinä käy. Olen Huopasta neulonut 8 mm puikoilla ja silti huopuu liikaa. Vähän auttaa, jos pesukoneen jälkeen venyttää ja prässää silitysraudalla, mutta silti pinta jää helposti möykkyiseksi. En tykkää. Jatkossa, jos jotain huovutettavaa suunnittelen tekeväni, hankin jotain muuta lankaa.

    VastaaPoista