Pääsiäinen tulossa ja jotakin keltaista kahvipöytään pitäisi saada, niinpä pakastimesta tyrnimarjoja ja kaapista tyrnilikööriä.
Pohja:
60g sulaa voita
170g kaurakeksejä
Murskaa keksit monitoimikoneella ja lisää voisula. Laita irtopohjavuan pohjalle leivinpaperi ja painele muruseos vuokaan.
Täyte:
3 liivatetta
2rkl tyrnimenua
2 dl kermaa
2 prk sunnuntai vaniljatuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1/4 dl tyrnilikööriä
laita liivatteet kylmään veteen . Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejusto sokeri ja tyrnilikööri, kuumenna tyrnimehu ja sulata siihen puserretut liivatelehdet, lisää seos täytteen joukkoon tasaisena ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta, anna hetken hyytyä jääkaapissa ja tee sillä aikaa päällinen.
Päälle:
2 prk mangososetta
1 rkl tyrnimehua
2 liivatelehteä
2 rkl sokeria
1 rkl tyrnilikööriä
Sekoita mangososeeseen sokeri ja likööri. Kuumenna tyrnimehu ja sulata siihen liotetut, puserretut liivakot, lisää ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Kaada seos kakkuvuokaan juustoseoksen päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele tyrnimarjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti