torstai 31. maaliskuuta 2011

uusi harrastukseni

Kauan haaveena ollut oma kesän viettopaikka vihdoinkin totta. Jo vuosia olen haaveillut jos joskus olisi oma mökki, mutta sellaista mahdollisuutta en koskaan luullut tulevan eteen. Sitten kuitenkin tuli rinnalle ihminen, jolla samat haaveet ja hänen ansiostaan unelmaa aloitimme toteuttamaan. Kauan etsittyämme löysimme mielestämme meille varsinaisen unelman ja todellisen kesätyömaan. Matkaa kotoa tulee sopivasti niin, että pääsee "irtaantumaan " arjen rutiineista. Paikka oli jo ensinäkemällä meille molemmille sellainen unelma, että se oli pakko saada. Jouduimme luopumaan haaveesta mökki järven rannalla ja vaihtamaan sen mökkiin lähdepohjaisen lammen rannalle.Paikan nimeksi tuli heti yhteisellä päätöksellä Lomahelmi.  Nyt saamme olla rauhassa muulta maailmalta ja vesi on puhdasta ilman levää ja kylmempi vesi piristää kesähelteillä, mikäli niitä helteitä tulee ja käydäänhän sitä avannossakin jossa vesi vielä huomattavasti kylmempää

Mökille annoimme nimen Honkala
Päämökkimme on suhtkoht uusi ja kaikilla mukavuuksilla varustettu talviasuttava. Tupa, keittiö, makuuhuone, parvi, kodinhoitotila/ wc siinä tärkeimmät mitä tarvitaan. Saunarakennus on erikseen.


Honkalan veranta on iso siinä on tilaa isommallakin porukalla istua sadepäivinä ja nauttia luonnon rauhasta.

Mummon mökki vuodelta 1945 sai nimekseen Helmi, Helmi on kalustettu vanhoilla huonekaluilla ja pientä remonttia teemme ajan hengen mukaisesti, kuten seinistä revimme vanhat revenneet pinkopahvit pois ja laitamme uudet tilalle ja uuden vanhanajan tapetin.  Helmi tulee toimimaan majoitustalona lapsillemme ja heidän lapsilleen, mikäli maltamme itse sieltä pysyä poissa.


Vanha aittarakennus "Aarreaitta" sisältää kaikkea maan ja taivaan väliltä, sormet syyhyvät päästä penkomaan mitä kaikkea sieltä löytyy.

Leikkitalo joka aikoinaan on rakennettu lapsia varten on niin kaukana Honkalasta, että päätimme tehdä siitäkin majoitustilaa. Onneksi talo on niin iso, että sinne saa hyvin kahden hengen vuodesohvan alakertaan ja yläkertaankin pari patjaa. Talon nimeksi tuli Kylätalo Kikkerlä paikan nimen mukaan. Uusi leikkimökki rakennetaan lähemmäksi Honkalaa ja Helmeä.


Honkalan suunnalta katsottuna edessä on lampi ja lammen takana näkyy huvimaja nimeltään Koppelo.


Kota Savurautu sijaitsee lammen toisessa päässä metsän siimeksessä, siellä tulemme viettämään elokuun iltoja nuotion lämmössä paistaen makkaraa ja juoden nokipannukahvia.
Lomahelmi on yli hehtaarin kokoinen alue ja lähes kaikki mikä ei ole metsää tai lampea on nurmikkoa ja istutuksia, joten työtä riittää ja intoa löytyy. Kesää odotellessa jännitys kasvaa mitä kaikkea lumen alta paljastuu. Nyt on tiedossa mistä minut kesällä löytää jos ovikellon soitto ei tuo toivottua tulosta, sitten vain auton nokka kohti Lomahelmeä jonne kaikki sukulaisemme ja ystävämme ovat tervetulleita ja heitä on paljon.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti