keskiviikko 31. elokuuta 2011

Mansikkakinuskinen suklaa/appelsiinikakku

Työkaverini pyysi leipomaan poikansa tyttären ristiäisiin jonkin hyvän kuivakakun ja toivoi, että siinä olisi jokin kuorrutus, Siinäpä tuli meikäläiselle miettimistä, ehdotin hänelle appelsiini-suklaakakkua koska mielestäni se on hyvä ja ei niinkään kuiva vaan sopivan mehukas. Mutta se kuorrutus piti keksiä sitten ihan itse ja kun oli kyseessä pienen tyttövauvan ristiäiset pitihän olla jotakin hempeän punaista jne..
Ja siitä se alkoi






APPELSIINI/ SUKLAAKAKKU

300g voita
3 dl sokeria
4 munaa
puolen levyä taloussuklaata rouhittuna
2 appelsiinin kuori raastettuna
1 dl appelsiini mehua
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota suht iso rengasvuoka
Mittaa jauhot ja sekoita niihin leivinjauhe, sulkaarouhe ja appelsiinikuoriraaste
Voi ja sokeri vaahdotetaan, joukkoon vatkataan munat yksitellen, lisää lopuksi jauhot ja appelsiinimehu vuorotellen. Paista kakkua uunin ala-osassa 175 asteessa noin 50 min. Anna kakun hetken "levätä" ennen kumoamista.

MANSIKKA KINUSKI

2dl kuohukermaa
2 dl mansikanmakuista tomusokeria

Sekoita ensin tomusokeri hyvin kermaan kattilassa, keitä kunnes sakenee kuten normaali kinuski. Keittäminen VAATII koko ajan sekoittamista, koska palaa herkästi pohjaan ja sakenee huomattavasti nopeammin kuin norm, kinuski.




Päälle ripoteltu vielä nompparelleja ja kakku oli valmis matkaamaan pienen tytön ensijuhlaan.


2 kommenttia:

  1. Komea kakku. Mistä idea tuohon mansikkakinuskiin?

    VastaaPoista
  2. No kuuleppa, se vain tuli mieleen kun oli pienestä tyttövauvasta kyse, piti keksiä jotakin punaista. Ajattelin ihan vaan kokeilla miten mansikkatomusokerista onnistuisi kinuski ja olisiko se punaista ja onnistui se, mutta jotenkin oli vaikeampaa tehdä kuin tavallinen kinuski

    VastaaPoista