keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Tzatzikihyytelö


4 liivatetta
kylmää vettä
3 rlk sitruunanmehua
1 tuorekurkku
2 prk kermaviiliä
1 prk salaattijuustokuutioita ( esim. viola)
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
1 rkl hunajaa
1½ tl sitruunapippuria
hiven suolaa
½ dl hienonnettua tuoretta tilliä

Vuoraa n. 1 litran vuoka kelmulla, liota liivatteet vedessä, raasta kurkku karkeaksi ja valuta raasteesta neste pois. Hienonna haarukalla salaattijuusto , älä kuitenkaan liian hienoksi . Sekoita viiliin kakki muut aineet ja lopuksi kuumaan sitruunan mehuun liotetut liivatteet ohuena nauhana. Kaada massa vuokaan taita kelmun reunat päällä, anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kumoa ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti