tiistai 4. syyskuuta 2012

Rommi- kirsikka/vadelma jäätelöleivokset


Kääretorttupohja:

4 munaa
1½ dl sokeria
1 ½  dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

väliin
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
2 dl vadelmia
½ dl säilykekirsikoita hienonnettuna
1 rkl kirsikkalientä

Päälle
1 l vaniljajäätelöä
1 dl rusinoita
½ dl säilykekirsikoita
1 dl vettä
2 tl rommiesanssia
1 rkl vadelmamehua ( tulee kun survoaa vadelmat täytteeseen.)

Torttu:
Vatkaa munat ja sokeri , lisää kuivat aineet, kypsennä 200 asteessa  8-9 min

Täyte:
Survo vadelmat sokerin kanssa(ota vadelmamehua talteen ), hienonna säilykekirsikat, vatkaa kerma ja sekoita siihen vadelmat ja kirsikat. levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle, kääri rullalle.

Päälle:
Laita veteen rommiesanssi ja rusinat, anna maustua kunnes rusinat hiukan turpoavat, hienonna säilykekirsikat niin hienoksi, että tulevat hyvin pursottisesta, hienonna myös maustuneet rommirusinat. Ota jäätelö ja paloittele se monitoimikoneeseen, lisää rusinat, kirsikat ja vadelmamehu, anna käydä niin kauan, että massasta tulee tasaista, mutta kiinteää, älä anna sekoittaa niin kauan että jäätelö sulaa. Pursota heti leivosten päälle, ja laita leivokset pakastimeen odottamaan tarjoilua. Koristele vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti