keskiviikko 2. tammikuuta 2013

EURAN RINKILÄT

Häihini tein myös Euranrinkilöitä Euralainen kun olen. Euranrinkilä on haastava tehtävä ja sen pitää olla juuri oikean näköinen ja värinen jos se on aito. Me Euralaiset olemme hyvin tarkkoja rinkilöistämme





2 dl kermaa
200 g voita
400 g vehnäjauhoja ( hienoja)
sormenpään kokoinen pala hiivaa
sokeria kierrätykseen

Lämmitä kerma, sekoita siihen hiiva, jauhot ja pehmeä voi, vaivaa vain sen verran, että muodostuu hiukan sitkoa ja saat lierutettua n 25 cm pituisia pätkiä. Laita taikina kylmään lepäämään, ei tarvi kohota.
Älä käytä pyöritykseen jauhoja jolloin tulee liian kovia, kun taikina on hyvää se ei ota kiinni leivonta-alustaan, kierritä pätkät sokerissa ja muotoile niistä rinkilöitä pellille.

Kypsennä 180 asteessa noin 20 min, kypsyvät epätasaisesti joten uunin vieressä pitää valvoa ja ottaa rinkilä kerrallaan pois uunista sitä mukaa kuin kypsyy, näin saa niitä aitoja ja aidon värisiä riinilöitä. Huomatkaa myös solmu joka tehdään rikilään, ei ole kuin viipurin rinkelissä.


200 rinkilää lähdössä häihin, varovainen kuljetus ja käsittely ovat tosi hauraita.


Nämä eivät ole aitoja Euranrinkilöitä ulkonäöltään, maku saattaa vastata oikeita

  Kuva VALION sivulta


1 kommentti:

  1. Hienon näköisiä! Kova urakka on sinulla ollut kun 200 rinkilää olet väsännyt!

    VastaaPoista