sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Suklaaruudut kahvikuorrutuksella

Lapsenvahtina ollessani tyttären luona selasin leivontalehteä ja sieltä pisti silmääni herkullisen näköinen ohje, ei kun laittaa lapsenvahtikaverinani ollut mieheni kauppaan ostamaan siihen tarvikkeita ja yrittämään mitä ohjeesta saa aikaiseksi. Ohjeen luokittelen ennemminkin leivoksiksi kuin piirakaksi. Piirakasta voi leikata isompia paloja, mutta tämä tekele on sen verran makeaa ja täyteläistä että riittää vain pikkuriikkinen herkkupala noin 4x4 cm. Leikkasin heti muutaman palan maistettavaksi ja lähdimme tytön kanssa kakkutarvike ostoksille Tuusulan Confettiin, takaisin tullessa loput palat olivat hävinneet ja vävy kertoi, että hyviä oli, mutta aika makeita. ;D)

Uuni 200 asteeseen, vuoraa noin 25 x 35 cm uunipannu leivinpaperilla

300 g taloussuklaata
300 g voita
3 isoa munaa tai 4 pientä
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia tai 2 rkl konjakkia

Sulata voi ja suklaa yhdessä, vatkaa munat ja sokeri. Lisää muna-sokerivaahtoon  voi-suklaa seos,( itse tottakai käytin konjakkia) ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.  Kypsennä noin puolisen tuntia, koita tikulla kypsyyttä. Valmista kypsymisen aikana kuorrute.

Kuorrute
5 dl tomusokeria
3 ½ rkl kylmää mustaa kahvia

Itse totesin, että kahvimäärä ei riittänyt kuorrutteeseen , jäi niin paksuksi tahnaksi ettei saanut levitettyä piirakan päälle vaan veti piirakkaa " kasaan", siispä lisäsin kahvia kuorrutteen joukkoon melkein toisen mokoman eli yhteensä siihen meni kahvia noin 6 rkl. Lopuksi pinnalle raastoin kuorimaveitsellä suklaata koristeeksi. Piirakka kannattaa leikata leivoksiksi vasta jäähtyneenä.

Jos katsoo leivoksiin tulevia aineita ja niiden määriä voi vain kuvitella kuinka hyviä ovat ja myös täyteläisiä. Montaa ei kyllä pysty syömään yhteen menoon, en tiedä onko sitten tarkoituskaan syödä. Seuraavan kerran kun tätä teen yritän tehdä kuorrutteen tuorejuustosta tomusokerin ja kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti