tiistai 14. helmikuuta 2012

Mandariini/tyrnikakku

Nyt ovat mandariinit niin makeita ja hyviä, että päätin kokeilla niistä juustokakkua, päälle laitoin raikasta tyrnihilloa. Kakun teko jäi vaan niin viimetippaan ennen vieraiden saapumista, että jäi sisältä hieman "veteläksi", mutta ihan hyvä ja raikas siitä tuli.



Pohja
12 kpl digestivekeksejä
n.30 g voita

täyte
4 mandariinia (poista hyvin valkoiset osat) pieniksi paloiteltuna
2 rasiaa hovi- appelsiinijuustoa
4 dl kermaa
2 rkl sitruunan mehua
5 liivatelehteä
Notkista juusto tilkalla kermaa, vatkaa loppukerma vaahdoksi, yhdistä juusto ja kerma. Kuumenna sitruunan mehu ja sulata liivatelehdet mehuun , lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-juustoseokseen, lopuksi lisää mandariinipalat varovasti sekoittaen joukkoon. Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kuorrutus
1 prk (310 g) tyrnihilloa
2 rkl sokeria
1 rkl appelsiinituoremehua
2 liivatelehteä
Kuumenna appelsiinimehu, sulata siihen liivatteet . Lisää hillon joukkoon sokeri ja liivateseos
Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä vielä n 2 tuntia-

1 kommentti:

  1. Kiitos innostavista paketeista salainen ystäväni! Grillijuttua pitää pian testata, sen verran maittava idea oli!

    VastaaPoista