lauantai 12. marraskuuta 2011

KARJALANPIIRAKAT

KARJALANPIIRAKAT

AnnoksestA tulee noin 75 kpl

Valmista riisipuuro 2 l ja jäähdytä hyvin

Kuoritaikina
6 dl kylmää vettä
6 tl suolaa
16½ dl ruisjauhoja
Sekoita kuoritaikina käsin, tuntuu ettei kaikkia jauhoja saa sekaisin, mutta jatka vaan sekoittamista, hyvä on sekoittaa leivinalustalla loput jauhot ellei kulhossa onnista.

Jaa taikina pieniin osiin, muotoile niistä palloja ja pulikoi kuoriksi, itse laiskuuttani käytän kaulintaan pastakonetta ,niin että muotoilen pallon vielä pitkulaisen malliseksi ja kierrän sen pastakoneen läpi valmiiksi kuoriksi


Sekoita puuroon kaksi kananmunaa. Laita kuoren päälle puuroa niin että reunoista jää noin  2cm tyhjää





Aloita piirakan rypyttäminen keskeltä edeten itseesi päin, käännä sitten piirakka ja rypytä toinen pää samalla tavalla. Kuva pitäisi olla pystyasennossa


Ripottele uunipannulle ruijauhoja ( ei siis tarvita leivinpaperia), laita piirakat pannulle vieri viereen ja paista 250 asteessa kunnes saavat kauniin värin n. 20 min uunista riippuen.


Voitele valmiit piirakat voisula/vedellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti