maanantai 18. heinäkuuta 2011

Mansikka/kermakakku

Juhannusaika on mansikka-aikaa, niinpä juhannuksena vietämme mansikkakakun kera vävyni Juhanin nimipäiviä.
Mansikkakakkujen välissä on tuoreita mansikoita ja omatekoista luumuhilloa, joka tuo kakkuun hieman kirpeyttä, ettei ole niin makea. Kakut on kostutettu banaaniliköörillä. Kakun päällä marjojen pinnalla on hyytelösokerista tehty kiille joka säilyttää marjat kauniimman näköisinä.


Perhoskakku on tehty leikkaamalla kakku ensin kerrokset erilleen ja sen jälkeen leikattu osat kahtia ja laitettu ne reunat vastatusten perhosen muotoon, kakku on täytetty normaalisti perhoskerros kerrallaan. Pursotuksessa käytetty leivinpaperista tehtyä rullaa.

1 kommentti:

  1. Kyllä alkaa taas tekemään mieli mansikkakakkua. Varsinkin tuo ensimmäinen on niin täydellinen mansikkakku kuin olla voi. Myös perhoskakku on hauska idea ja helposti toteutettavissa ilman ihmeellisiä vuokia.

    VastaaPoista