lauantai 19. helmikuuta 2011

PEKONI/ FETA TÄYTTEISET LIHANYYTIT

Tahdoin yrittää jotakin erillaista tarjottavaa illanistujaisiin ja tulos yllätti. Annos kuudelle hengelle


Lisukkeena rakuuna/juustopastaa, kurkkua, tomaattia ja lehtisalaattia

750 g naudan jauhelihaa
2 kananmunaa
6 rkl korppujauhoja
1½ dl kermaa
1 dl sipulisilppua (kuullota pannulla voissa)
mausteena mustapippuria, valkopippuria ja suolaa

täyte; salaatti fetaa 1prk
pinnalle; Amerikan pekonia
1 pkt isoja muffinivuokia


Valmista mureketaikina sekoittamalla edellä olevat aineet keskenään, jaa taikina kahteentoista palaan, muotoile taputtelemalla ne pihveiksi, laita keskelle 4-5 palaa salaatti fetaa, nosta reunat ylös ja muotoile nyytiksi. Kierrä jokaisen ympärille pekonisuikale ja laita nyytit isoihin muffinivuokiin uunipellille. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 min.
Tarjoile raikkaan salaatin lohkoperunoiden tai pastan kanssa.


Muffinivuoissa nyytit säilyvät mehevinä eivätkä kuivu ja uunipelli pysyy puhtaana.

3 kommenttia:

  1. Muuten kuulostaa todella hyvältä, mutta tuo ympärille kääritty pekoni ei. Tulisiko mieleen jotain vaihtoehtoa tuolle pekonille?

    VastaaPoista
  2. Ja a hyväpä on kysymys, ei tule äkkiseltään mieleen. Kaalinlehti ympärillä tietysti säilyttäisi myös mehevyyden, mutta se on sitten jo niin erillainen. Pitääpä kehittää vaihtoehtoa tuolle.

    VastaaPoista
  3. Ei meille vaan mitään tuoresalaattia ollu :O -Julle

    VastaaPoista